Vipit
40 - 450€
Lainaa netistä
500 - 20 000€
Lainamaatti 500 - 20 000€

Jatkuva kulutusluotto

Jatkuva kulutusluotto tarkoittaa luottorajaa, josta voi tehdä vapaasti nostoja aina halutessaan. Tällaisia kulutusluottoja kutsutaan myös nimillä tililuotto, luottotili, joustolimiitti, limiittilaina yms.

LainapalveluEnsilainaaLuottoaikaIkärajaLainahakemus
Credit24100€ - 3000€1 kk - 2 vK22Hae Lainaa »
Freedom6000€ - 10000€3 v - 12 vK20Hae Lainaa »
Halens Yksityislaina100€ - 3000€1 v - 5 vK22Hae Lainaa »
Nopsalaina1000€ - 6000€6 kk - 5 vK22Hae Lainaa »
OmaLaina.fi100€ - 15000€1 v - 5 vK22Hae Lainaa »
Ostosraha.fi400€ - 2500€2 kk - 2 vK21Hae Lainaa »

Tililuotot syntyivät käytännössä vuoden 2013 aikana. Tällä hetkellä tililuotto on ainut tapa nostaa pieniä määriä lainaa, sillä perinteiset pikavipit katosivat vuoden 2013 aikana kokonaan markkinoilta.

Jatkuvana saatava kulutusluotto toimii kuin luottokortti. Eroa normaaliin luottokorttiin on sen verran, että rahat nostetaan omalla tilille ennen käyttöä. Näin ollen pystyt myös seuraamaan paremmin rahan käyttöäsi ja vältyt harkitsemattomilta heräteostoksilta.

Tyypillisesti rahat voi nostaa luottotililtä kännykällä tai tietokoneella. Tietokoneella rahat nostetaan verkkosivujen kautta. Kännykällä rahaa voi luotonantajasta riippuen nostaa selaimella, applikaatiolla tai tekstiviestillä.

Näppärä luotto satunnaiseen käyttöön

Hyvä esimerkki jatkuvasta luottorajasta on LuottoRaha.fi, jonka kotisivuilta voi täyttää ilmaisen kulutusluottohakemuksen. Hyväksytyn luottohakemuksen jälkeen asiakas saa käyttöönsä jatkuvan kulutusluoton. Rahaa voi nostaa verkkosivujen kautta kirjautumalla. LuottoRaha.fissä käytössä on hyvinkin tyypillinen 2000 euron luottoraja. Omalle tililleen voi valita nostoja aina 50 eurosta 2000 euroon saakka.

Kun rahaa nostaa luottotililtä, niin käytössä oleva luottoraja pienenee. Luottoraja palautuu taas alkuperäiseen, kun maksaa edelliset nostot takaisin. Muista maksaa velat aina takaisin ajoissa, niin sinulla on koko ajan jatkuva kulutusluotto käytössäsi.

Tililuotto on paras vaihtoehto henkilölle, joka tarvitsee aina välillä pieniä summia lainaksi ja kykenee maksamaan velkansa suhteellisen nopeasti takaisin. Tililuottoa voidaan käyttää esimerkiksi ruokaostoksiin, jos palkka on tulossa vasta muutaman päivän päästä ja halutaan syödä paremmin jo aiemmin. Toisaalta tililuotto sopii hyvin elektroniikkahankintoihin, sillä hankinnat voi näin maksaa helposti erissä takaisin muutaman kuukauden tai vuoden aikana.

Käyttölainan myöntämisen perusteet

Kuten Wikipediassakin kerrotaan, niin käyttölainalla yleisesti käsitetään sellaiset velat, jotka ovat syntyneet sen jälkeen, kun luotonantolakia uudistettiin 2013. Kyseessä on siis osittain pikavippien korvaaja, mutta eroja on paljon. Tili- tai käyttölainaa tarjoavat ainoastaan luotettavat ja vakavaraiset luotonantajat. Maksuajat ovat pitkiä ja vastaavat normaalia luottokorttia.

Käytännössä tällä hetkellä jatkuvia käyttöluottoja myönnetään vain sellaisille henkilöille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä Asiakastiedon rekisterissä. Käyttölainaa voi myöntää kaikille 18 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, mutta usein alaikäraja luotonsaamiseksi on hieman korkeampi. Kaikki lain mukaisesti toimivat luottoyritykset on rekisteröity luotonantajarekisteriin. Yleisesti ottaen asiakas ei tarvitse vakuuksia tai takaajia kulutusluotolleen.

Vippimaatti.com | Lainaa heti